AcasăDSVSAContact DSVSA Tulcea. Telefon. Email. Adresa

Contact DSVSA Tulcea. Telefon. Email. Adresa

publicitate

Contact DSVSA Tulcea. Telefon. Email. Adresa. Reclamatii si sesizari ANSVSA

Contact DSVSA Tulcea. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Tulcea este o instituție esențială pentru asigurarea siguranței alimentelor, protecția sănătății publice și bunăstarea animalelor în județul Tulcea. DSVSA Tulceaare rolul de a reglementa, monitoriza și controla întreaga lanț de producție și distribuție a alimentelor, precum și bunăstarea animalelor, pentru a garanta că acestea îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță și calitate.

publicitate

În acest articol, vom explora diversele aspecte legate de DSVSA Tulcea, inclusiv rolul său în comunitate, serviciile oferite cetățenilor și operatorilor economici, procedurile de înregistrare și autorizare, controalele sanitare veterinare și multe altele. De asemenea, vom furniza informații relevante pentru cetățeni și întreprinderi, precum și sfaturi practice pentru a asigura o alimentație sigură și sănătoasă.

publicitate

Informatii generale DSVSA Tulcea

DSVSA Tulcea este o instituție publică de stat subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Aceasta are rolul de a implementa politica guvernamentală în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor la nivel local și de a asigura aplicarea legislației în vigoare. DSVSA Tulcea lucrează în strânsă colaborare cu alte instituții guvernamentale, autorități locale, producători, comercianți și consumatori pentru a asigura siguranța alimentară și bunăstarea animalelor.

publicitate

Cum intru in contact cu DSVSA Tulcea

Pentru a intra în contact cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din județul Tulcea, puteți utiliza următoarele informații de contact:

Adresă Sediu DSVSA Tulcea.

publicitate
 • Adresă sediu. Judetul Tulcea. Adresa in curs de actualizare

Număr de Telefon DSVSA Tulcea.

 • Telefon contact informatii sau reclamatii. 0240-533962

E-mail DSVSA Tulcea.

Program de Lucru.

 • Luni – Joi: 08:00 – 16:30
 • Vineri: 08:00 – 14:00

Aceste informații de contact vă permit să luați legătura cu DSVSA Tulcea pentru a obține informații, a face programări pentru inspecții sau controale, a face reclamații sau sesizări și a solicita asistență sau consultanță în domeniile siguranței alimentelor și a bunăstării animalelor. Este recomandat să contactați DSVSA în timpul programului de lucru pentru a asigura că veți primi răspunsurile și asistența necesare.

Protecția Sănătății Publice

Una dintre principalele misiuni ale DSVSA Tulcea este protejarea sănătății publice prin controlul riguros al producției, distribuției și comercializării alimentelor. Aceasta asigură că alimentele disponibile pe piață sunt sigure pentru consum și nu reprezintă un pericol pentru sănătatea publică. Printre activitățile desfășurate se numără:

 1. Controlul unităților de producție și procesare alimentară. DSVSA Tulceaefectuează inspecții regulate la unitățile de producție și procesare a alimentelor pentru a verifica respectarea standardelor de igienă și siguranță alimentară.
 2. Evaluarea riscurilor alimentare. DSVSA Tulceaidentifică și evaluează riscurile asociate alimentelor și dezvoltă strategii pentru minimizarea acestor riscuri.
 3. Testarea produselor alimentare. Prin intermediul laboratoarelor specializate, DSVSA Tulcea efectuează teste de laborator pentru a verifica calitatea și siguranța alimentelor, inclusiv depistarea contaminanților sau a adulterărilor.
 4. Investigarea focarelor de boli alimentare. DSVSA Tulcea investighează cazurile de îmbolnăviri legate de consumul de alimente pentru a preveni răspândirea bolilor transmitate prin alimente.
 5. Informarea și educarea publicului. DSVSA Tulcea desfășoară campanii de informare și educație pentru consumatori și operatori economici pentru a promova practici alimentare sănătoase și sigure.

Siguranța Alimentelor în Industrie

DSVSA Tulcea acordă o atenție deosebită industriei alimentare, asigurându-se că toate unitățile de producție și procesare respectă standardele și reglementările în vigoare. Aici sunt câteva aspecte cheie legate de siguranța alimentelor în industrie:

 1. Autorizarea unităților alimentare. DSVSA Tulcea autorizează unitățile alimentare, asigurându-se că acestea au personal calificat și respectă cerințele legale pentru producția alimentară.
 2. Controlul documentelor și înregistrărilor. Unitățile alimentare sunt obligate să țină înregistrări detaliate despre producție, igienă și controlul calității, iar DSVSA Tulcea verifică și evaluează aceste documente.
 3. Etichetarea corectă. DSVSA Tulcea asigură că alimentele sunt etichetate corect, astfel încât consumatorii să fie informați cu privire la conținutul și originea acestora.
 4. Transportul alimentelor. DSVSA Tulceacontrolează transportul alimentelor pentru a preveni deteriorarea acestora și pentru a asigura condiții corespunzătoare de depozitare și igienă.
 5. Prevenirea fraudelor alimentare. DSVSA Tulcea lucrează pentru a preveni și detecta fraudele alimentare, cum ar fi falsificarea sau adulterarea produselor alimentare.

Bunăstarea Animalelor

O altă responsabilitate importantă a DSVSA Tulcea este asigurarea bunăstării animalelor. Aceasta se referă la protejarea și promovarea stării de bine a animalelor din ferme, la transport și la abator. Prin intermediul controlului și monitorizării, DSVSA verifică dacă animalele sunt tratate cu respect și în conformitate cu cerințele legale. Printre aspectele relevante se numără:

 1. Inspeții la ferme. DSVSA Tulcea efectuează inspecții regulate la ferme pentru a se asigura că animalele beneficiază de condiții adecvate de trai, hrană și apă.
 2. Transportul animalelor. DSVSA Tulcea monitorizează transportul animalelor pentru a asigura că acesta respectă standardele de bunăstare animală, inclusiv evitarea stresului și a suferinței inutile.
 3. Controlul la abatoare. Institutia asigură că animalele sunt sacrificate în condiții umane și igienice, respectând procedurile legale.
 4. Programul de vaccinare. Institutia sprijină și implementează programe de vaccinare pentru animale pentru a preveni răspândirea bolilor și pentru a proteja sănătatea animalelor și a oamenilor.

Servicii pentru Cetățeni și Operatori Economici

DSVSA Tulcea oferă o serie de servicii atât cetățenilor, cât și operatorilor economici. Aceste servicii includ, dar nu se limitează la:

 1. Autorizații și înregistrări. Cetățenii și întreprinderile pot solicita autorizații și înregistrări pentru activități care implică animale sau produse alimentare.
 2. Consultanță și asistență. DSVSA Tulcea oferă consultanță și asistență în ceea ce privește cerințele legale, procedurile de autorizare și alte aspecte legate de siguranța alimentelor și bunăstarea animalelor.
 3. Certificări de export. Pentru operatorii economici care exportă produse alimentare, institutia emite certificate de export pentru a asigura conformitatea cu cerințele piețelor externe.
 4. Programări pentru inspecții și controale. Atât cetățenii, cât și operatorii economici pot face programări pentru inspecții, controale și alte servicii oferite de DSVSA Tulcea.
 5. Informații și educație. Institutia furnizează informații și educație cu privire la siguranța alimentelor și bunăstarea animalelor prin intermediul materialelor informative și sesiunilor de instruire.

Cum să Faci o Reclamație sau o Sesizare la DSVSA Tulcea?

DSVSA Tulcea pune la dispoziție cetățenilor și operatorilor economici un proces de reclamații și sesizări pentru a raporta nereguli sau probleme legate de siguranța alimentelor sau bunăstarea animalelor. Pentru a face o reclamație sau o sesizare, urmați acești pași:

 1. Contactați DSVSA Tulcea. Puteți contacta DSVSA prin telefon, e-mail sau vizitând sediul lor în persoană pentru a raporta problema sau neregula.
 2. Furnizați informații detaliate. Este important să furnizați informații cât mai detaliate despre problema sau neregula raportată, inclusiv locația, data și orice alte detalii relevante.
 3. Mențineți contactul. Păstrați înregistrarea contactului cu DSVSA Tulcea pentru a obține actualizări cu privire la starea reclamației sau sesizării și pentru a furniza informații suplimentare, dacă este necesar.

Concluzie despre DSVSA si ANSVSA

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Tulcea are un rol crucial în asigurarea siguranței alimentelor, protejarea sănătății publice și bunăstarea animalelor în județul Tulcea. Aceasta lucrează în strânsă colaborare cu comunitatea și operatorii economici pentru a se asigura că produsele alimentare sunt sigure pentru consum și că animalele sunt tratate cu respect.

Pentru a obține mai multe informații sau pentru a utiliza serviciile DSVSA Tulcea, puteți vizita site-ul lor oficial sau contacta instituția direct. Siguranța alimentară este o preocupare comună, iar DSVSA este aici pentru a vă ajuta să vă bucurați de alimente sigure și sănătoase în fiecare zi.

Mai multe detalii puteti gasi pe website-ul oficial DSVSA sau ANSVSA.

TELEFOANE DE INTERES PENTRU TINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TELEFOANE POPULARE

TELEFOANE RECENTE