AcasăISJContact ISJ Neamț. Telefon si email

Contact ISJ Neamț. Telefon si email

publicitate

Telefon contact Inspectoratul Școlar Județean Neamț (ISJ). Email. Adresa. Program. Reclamatii

Contact ISJ Neamț. Telefon si email. În calitate de judet important din România, Neamț are un sistem educațional vast și complex, care deservește o populație diversă și numeroasă de elevi și studenți. Inspectoratul Școlar Județean Neamț este instituția responsabilă cu coordonarea și monitorizarea activităților educaționale din Neamț, asigurând calitatea și dezvoltarea sistemului de învățământ din acest județ special.

publicitate

Acest ghid are scopul de a oferi informații utile și detaliate despre Inspectoratul Școlar Județean Neamț, inclusiv structura sa, atribuțiile principale, serviciile oferite, proiectele și inițiativele importante, precum și modalitățile de contact. Indiferent dacă sunteți părinte, elev, cadru didactic sau doar un interesat de educație, acest articol vă va ajuta să înțelegeți mai bine rolul și funcțiile ISJ Neamț în sistemul de învățământ din România.

publicitate

Informatii generale Inspectoratul Școlar Județean Neamț

Structura Organizațională ISJ Neamț

Inspectoratul Școlar Județean Neamț este o instituție publică deconcentrată a Ministerului Educației și Cercetării. Acesta are o structură complexă, alcătuită din mai multe direcții și servicii specializate. Principalele structuri organizatorice ale ISJ Neamț includ:

publicitate
 1. Cabinetul Inspectorului Școlar General. Aici se iau deciziile strategice și se coordonează activitățile inspectoratului.
 2. Direcția de Dezvoltare Instituțională și Management Proiecte. Această direcție se ocupă de dezvoltarea și implementarea de proiecte educaționale, precum și de gestionarea resurselor alocate.
 3. Direcția de Învățământ Preșcolar și Școlar. Responsabilă pentru coordonarea învățământului preșcolar și școlar din Neamț.
 4. Direcția de Învățământ Liceal și Profesional. Se ocupă de liceele și școlile profesionale din județ și monitorizează calitatea învățământului liceal.
 5. Direcția de Învățământ Special și Resurse Educaționale. Această direcție se concentrează pe nevoile copiilor cu cerințe educaționale speciale și asigură resursele necesare pentru aceștia.
 6. Direcția de Învățământ Dual și Profesionalizant. Promovează învățământul dual și formarea profesională a elevilor.
 7. Serviciul de Resurse Umane și Administrativ. Se ocupă de resursele umane și aspectele administrative ale inspectoratului.
 8. Serviciul Juridic și Contencios. Asigură asistență juridică și gestionează aspectele de contencios administrativ.
 9. Biroul Comunicare și Relații Publice. Responsabil cu comunicarea și relațiile publice ale ISJ Neamț.
 10. Centrul de Resurse și Asistență Educațională. Oferă resurse și suport pedagogic cadrelor didactice.
 11. Centrul de Formare Continuă și Perfecționare a Personalului Didactic. Asigură formarea continuă a cadrelor didactice.

Misiune și Obiective Inspectoratul Școlar Județean Neamț

Misiunea ISJ Neamț constă în asigurarea unei educații de calitate pentru toți elevii din Neamț, în promovarea excelenței în învățământ și în susținerea dezvoltării continue a sistemului educațional. Printre obiectivele principale ale inspectoratului se numără:

 • Creșterea calității actului educațional. ISJ Neamț se străduiește să îmbunătățească procesul de învățământ și rezultatele elevilor prin programe și strategii educaționale.
 • Asigurarea egalității de șanse. Inspectoratul lucrează pentru ca toți elevii, indiferent de mediul social sau de proveniență, să aibă acces la educație și oportunități egale.
 • Dezvoltarea resurselor umane. ISJ Neamț promovează formarea continuă a cadrelor didactice și dezvoltarea competențelor acestora.
 • Implementarea programelor educaționale naționale și europene: Inspectoratul se implică în implementarea programelor educaționale naționale și europene, cu accent pe educația incluzivă și formarea profesională.
 • Monitorizarea și evaluarea calității. ISJ Neamț desfășoară activități constante de monitorizare și evaluare a calității actului educațional.

Atributii si servicii oferite de ISJ Neamț

Evaluarea Națională și Bacalaureat Neamț

ISJ Neamț coordonează și supraveghează desfășurarea examenelor naționale, cum ar fi Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a și Bacalaureatul pentru absolvenții de liceu. Inspectoratul stabilește metodologia și calendarul acestor examene, asigurând corectitudinea și transparența procesului de evaluare.

publicitate

Formare Continuă a Cadrelor Didactice in judetul Neamț

Un alt serviciu important oferit de ISJ Neamț este formarea continuă a cadrelor didactice. Inspectoratul organizează și susține programe de formare pentru profesori, asigurându-se că aceștia au acces la resursele și competențele necesare pentru a preda într-un mediu educațional în continuă schimbare.

Asistență și Resurse Educaționale

ISJ Neamț oferă asistență școlilor și cadrelor didactice în dezvoltarea și implementarea proiectelor educaționale. De asemenea, furnizează resurse educaționale, materiale didactice și suport pentru activitățile școlare.

Alte informatii pretioase pe aceasta tema puteti gasi pe website-ul Ministerului Educatiei.

Monitorizare și Evaluare a Performanței Școlare

Inspectoratul desfășoară activități constante de monitorizare și evaluare a performanței școlare în școlile din Neamț. Acest lucru implică analiza rezultatelor elevilor, inspecții școlare și evaluarea progresului în atingerea obiectivelor educaționale.

Proiecte și Inițiative Importante pentru judetul Neamț

Educație pentru Viață

Un proiect de mare importanță derulat de ISJ Neamț este „Educație pentru Viață.” Acest proiect are ca scop promovarea educației pentru sănătate, educației sexuale și a comportamentelor responsabile în rândul elevilor. Prin intermediul acestui proiect, inspectoratul oferă resurse și training-uri cadrelor didactice pentru a aborda aceste teme sensibile în școli.

Școala Altfel in judetul Neamț

„Școala Altfel” este o inițiativă națională care încurajează activitățile extracurriculare și educația nonformală. ISJ Neamț susține și promovează această inițiativă în școlile din Neamț, oferind sprijin în organizarea de excursii, tabere, ateliere și evenimente culturale.

Dezvoltarea Competențelor Digitale in judetul Neamț

În era digitală, dezvoltarea competențelor digitale este esențială. ISJ Neamț se implică în promovarea utilizării tehnologiei în educație și oferă training-uri pentru profesori pentru a-i ajuta să integreze în mod eficient resursele digitale în procesul de predare-învățare.

Contact ISJ Neamț

Dacă doriți să luați legătura cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, puteți folosi următoarele date de contact:

 • Telefon contact Inspectoratul Școlar Județean Neamț. 021.318.02.00
 • Adresa de e-mail. secretariat – [email protected]
 • Adresa sediu: Neamț – Adresa sediu ISJ in curs de actualizare

Concluzie despre Inspectoratul Școlar Județean Neamț

Inspectoratul Școlar Județean Neamț are un rol vital în asigurarea calității și dezvoltarea sistemului de învățământ din România. Cu o structură complexă și o gamă variată de servicii, ISJ Neamț contribuie la formarea viitoarelor generații de elevi și la dezvoltarea competențelor cadrelor didactice. Educația este un pilon fundamental în dezvoltarea unei societăți, iar Inspectoratul Școlar Județean Neamț joacă un rol esențial în acest proces.

Dacă sunteți părinte, elev sau cadru didactic din Neamț, este important să fiți familiarizat cu activitățile și resursele oferite de ISJ Neamț pentru a vă asigura că beneficiați de cele mai bune condiții în procesul de învățare și predare. Educația este cheia succesului, iar Inspectoratul Școlar Județean Neamț face tot posibilul pentru a o face accesibilă și de calitate pentru toți locuitorii din Neamț.

Alte teme de interes pentru tine: magazine online, banci sau farmacii din Neamț.

In cadrul acestui articol puteti gasi informatii de contact ISJ Neamț (telefon, email, program, adresa sediu si alte detalii de interes despre Inspectoratul Școlar Județean Neamț).

 

TELEFOANE DE INTERES PENTRU TINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TELEFOANE POPULARE

TELEFOANE RECENTE