AcasăPrimariiContact Primaria Suceava. Telefon. Email. Adresa

Contact Primaria Suceava. Telefon. Email. Adresa

publicitate

Telefon Contact Primaria Suceava . Email si adresa

Contact Primaria Suceava . Județul Suceava este situat în Moldova și are peisaje montane impresionante și tradiții autentice.. Populatia judetului Constanta este de 634,810.

publicitate

Primăria Municipiului Suceava este una dintre cele mai importante instituții administrative din județul Suceava și oferă servicii esențiale pentru locuitorii săi. Acest ghid exhaustiv este creat pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a interacționa cu Primăria și pentru a beneficia de serviciile sale. De la informații despre structura Primăriei și serviciile oferite până la detalii despre evenimentele locale, proiectele în curs și modul în care puteți contacta autoritățile, vă vom ghida în lumea administrativă a municipiului Suceava .

publicitate

Despre Primăria Municipiului Suceava

Primăria Municipiului Suceava este instituția administrativă responsabilă cu gestionarea și coordonarea serviciilor publice din municipiul Suceava. Acest oraș, are o istorie bogată și oferă un mediu prielnic pentru dezvoltarea economică și culturală. Primăria Suceava este condusă de Primarul Municipiului Suceava și Consiliul Local, care sunt aleși pentru a reprezenta și servi cetățenii orașului.

publicitate

Care sunt principalele domenii de activitate economica in judetul Suceava?

Principalele activitati economice desfasurate pe raza judetului Suceava sunt: Industria lemnului, agricultură, turism, industria textilă

Structura Primăriei Suceava

Primăria Municipiului Suceava este organizată în diverse departamente și direcții specializate pentru a asigura livrarea serviciilor publice într-un mod eficient și profesionist. Printre principalele structuri ale Primăriei se numără.

publicitate
 1. Primarul Municipiului Suceava . Primarul este șeful executiv al Primăriei și are rolul de a implementa politica locală și de a reprezenta orașul în fața altor autorități.
 2. Consiliul Local. Ales de cetățeni, Consiliul Local este responsabil pentru luarea deciziilor politice și de dezvoltare locală. Consiliul Local este format din consilieri locali aleși de cetățeni.
 3. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Oferă servicii sociale și de asistență pentru cetățenii care au nevoie de sprijin social.
 4. Direcția de Impozite și Taxe Locale. Gestionarea colectării taxelor și impozitelor locale.
 5. Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului. Responsabilă pentru planificarea urbanistică și dezvoltarea teritorială a municipiului.
 6. Direcția de Evidență a Persoanelor. Oferă servicii legate de acte de identitate, stare civilă și altele.
 7. Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat. Gestionarea bunurilor publice și private ale orașului.
 8. Direcția de Mediu și Gestionare a Deșeurilor. Implementarea politicii de mediu și gestionarea deșeurilor.
 9. Direcția de Cultură, Sport și Turism. Promovarea culturii, sportului și turismului în municipiu.
 10. Direcția de Dezvoltare Economică. Sprijinirea dezvoltării economice locale și atragerea investițiilor.
 11. Serviciul de Gospodărire Urbană. Întreținerea infrastructurii urbane și gestionarea parcurilor și spațiilor publice.

Acestea sunt doar câteva din departamentele și direcțiile care fac parte din structura complexă a Primăriei Municipiului Suceava .

Serviciile Oferite de Primărie

Primăria Municipiului Suceava din judetul Suceava furnizează o gamă largă de servicii pentru cetățeni. Printre cele mai comune servicii se numără.

 1. Eliberarea actelor de identitate. Primăria vă poate ajuta cu solicitările legate de acte de identitate, precum cărțile de identitate sau pașapoartele.
 2. Starea civilă. Puteți obține certificate de naștere, căsătorie sau deces de la Primărie.
 3. Taxe și impozite locale. Aici puteți plăti taxe și impozite locale sau obține informații despre acestea.
 4. Urbanism și construcții. Dacă doriți să construiți sau să faceți modificări la proprietatea dvs., Primăria vă poate ghida prin procesul de obținere a autorizațiilor necesare.
 5. Asistență socială. Pentru cei care au nevoie de ajutor social, DGASPC oferă servicii precum ajutoare sociale și servicii pentru protecția copilului.
 6. Cultură și sport. Primăria sprijină evenimente culturale și sportive în oraș și oferă locuri de joacă și facilități sportive.
 7. Mediu și gestionare deșeuri. Informații despre colectarea deșeurilor, reciclare și protejarea mediului înconjurător.
 8. Evenimente și turism. Primăria promovează evenimente culturale și turistice în oraș.
 9. Educație. Sprijin pentru educație și programe educaționale pentru copii.
 10. Dezvoltare economică. Informații pentru cei interesați de afaceri și investiții în Suceava .

Evenimente și Cultură Locală

Municipiul Suceava este un centru vibrant de cultură și evenimente. Primăria organizează și sprijină numeroase evenimente culturale, artistice și sportive pentru a îmbogăți viața comunității. Aceste evenimente includ.

 1. Festivaluri și târguri. Suceava găzduiește diverse festivaluri, cum ar fi Festivalul de Film Anonimul sau Târgul de Crăciun.
 2. Spectacole de teatru și concerte. Teatrele și sălile de concerte din oraș oferă o gamă variată de spectacole și concerte pentru toate gusturile.
 3. Evenimente sportive. Stadionul Municipal din Suceava găzduiește evenimente sportive, de la meciuri de fotbal la competiții de atletism.
 4. Expoziții de artă. Galeriile de artă prezintă opere de artă locale și internaționale.
 5. Evenimente comunitare. Primăria susține evenimente comunitare, cum ar fi zilele orașului sau evenimentele caritabile.

Pentru a fi la curent cu evenimentele din Suceava , puteți verifica site-ul oficial al Primăriei sau rețelele de socializare.

Proiecte și Dezvoltare Urbană in Suceava

Contact Primaria Suceava. Telefon. Email. Adresa. Primăria Municipiului Suceava este implicată în numeroase proiecte de dezvoltare urbană pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. Aceste proiecte includ urmatoarele.

 1. Infrastructură. Modernizarea și extinderea rețelei de drumuri și poduri pentru a facilita mobilitatea în oraș.
 2. Mediu și sustenabilitate. Inițiative pentru protejarea mediului înconjurător și gestionarea eficientă a resurselor naturale.
 3. Educație. Dezvoltarea și modernizarea școlilor și a facilităților educaționale.
 4. Turistic. Proiecte de promovare a turismului și dezvoltarea infrastructurii turistice.
 5. Cultură și sport. Construcția și renovarea teatrelor, sălilor de sport și facilităților culturale.

Primăria colaborează și cu organizații non-guvernamentale și investitori privați pentru a realiza aceste proiecte.

Cum să Contactați Primăria Suceava? Telefon, email, adresa, program

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență din partea Primăriei Municipiului Suceava , puteți folosi următoarele canale de comunicare.

 • Adresa Primăria Municipiului Suceava. Bulevardul 1 Mai nr. 5A
  Suceava, Romania, 720224
 • Telefon contact Primaria Suceava. 0 230 212696

  0 230 516445 (Burdujeni – Direcţia de Asistenţă Socială)

 • Adresa de email Primaria Suceava.  [email protected]     
 • Rețele de socializare. Primăria are prezență pe Facebook, Twitter și alte platforme sociale pentru a vă ține la curent cu noutățile și evenimentele locale.

Infrastructura și Transport in Suceava

Primăria Municipiului Suceava se preocupă constant de dezvoltarea infrastructurii orașului pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și pentru a atrage investiții. Printre aspectele cheie ale infrastructurii se numără.

 1. Transport public. Orașul dispune de un sistem de transport public bine dezvoltat, inclusiv autobuze, troleibuze și tramvaie, care asigură mobilitatea în interiorul orașului.
 2. Portul Suceava . Portul Suceava este cel mai mare port la Marea Neagră și unul dintre cele mai mari din Europa. Este un motor economic vital pentru oraș și pentru întreaga țară.
 3. Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Aeroportul oferă conexiuni aeriene către destinații naționale și internaționale și facilitează comerțul și turismul în regiune.
 4. Rețeaua de drumuri și autostrăzi. Orașul se află la intersecția unor drumuri importante, iar dezvoltarea continuă a autostrăzilor facilitează accesul la Suceava .

Educație și Cultură in Suceava

Suceava are o ofertă educațională diversificată și oferă acces la instituții de învățământ de calitate. Aici puteți găsi.

 1. Școli și licee. Orașul dispune de numeroase școli și licee publice și private care oferă educație la standarde înalte.
 2. Universități și instituții de învățământ superior. Suceava găzduiește universități și colegii care acoperă o gamă largă de domenii de studiu.
 3. Instituții culturale. Oferă acces la evenimente culturale, galerii de artă, muzee și biblioteci, contribuind la îmbogățirea experienței culturale.

Sănătate și Asistență Medicală dar si asistenta sociala in Suceava

Pentru asistență medicală de calitate, Suceava dispune de spitale publice și private, clinici medicale, farmacii și servicii de urgență. Primăria susține inițiativele pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și promovează stilurile de viață sănătoase în rândul comunității.

Siguranța Publică

Primăria Municipiului Suceava colaborează cu forțele de poliție și serviciile de urgență pentru a asigura siguranța publică. Orașul are un nivel scăzut de criminalitate și implementează măsuri pentru prevenirea infracțiunilor și gestionarea situațiilor de urgență.

Protecția Mediului și Sustenabilitate

Suceava este angajată în protejarea mediului înconjurător și promovarea practicilor sustenabile. Primăria desfășoară proiecte de conservare a biodiversității, eficiență energetică și reducere a poluării pentru a asigura un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

Evenimente Speciale și Tradiții Locale

Orașul este cunoscut pentru evenimentele speciale și tradițiile sale unice. Festivaluri ca „Ziua Marinei” și „Festivalul Internațional de Teatru de la Suceava ” atrag vizitatori din întreaga țară și din străinătate, oferind ocazia de a experimenta cultura și tradițiile locale.

Cum să Vă Implicați

Primăria încurajează cetățenii să se implice în viața comunității și oferă diverse programe de voluntariat și inițiative de implicare civică. Prin participarea activă, puteți contribui la dezvoltarea orașului și la îmbunătățirea calității vieții pentru toți locuitorii.

Cum pot face o reclamatie, plangere sau sesizare la Primaria Suceava?

Pentru a face o reclamație, sesizare sau plângere la o primărie din România, urmați acești pași:

 1. Contactați Primăria Suceava. În primul rând, încercați să contactați Primăria în mod direct. Puteți suna la numărul de telefon al Primăriei sau puteți merge personal la sediul Primăriei pentru a discuta problema cu un reprezentant al instituției.
 2. Formular de Reclamație. Verificați site-ul web oficial al Primăriei respective pentru a căuta un formular oficial de reclamație sau sesizare. Unele primării oferă formulare online sau descărcabile pe care le puteți completa și trimite.
 3. Trimiteți o Scrisoare sau Email. Dacă nu găsiți un formular online, puteți trimite o scrisoare sau un email către Primărie descriind problema dvs. Asigurați-vă că includeți toate detaliile relevante și contactele dvs. pentru a putea fi contactat în legătură cu plângerea sau sesizarea dvs.
 4. Contactați Serviciul de Relații cu Cetățenii. Unele primării au un departament specializat pentru relații cu cetățenii sau o linie telefonică dedicată pentru plângeri și sesizări. Aflați dacă Primăria are astfel de servicii și folosiți-le pentru a vă transmite preocupările.
 5. Depuneți O Plângere la Registratura Primăriei Suceava. Dacă nu puteți contacta Primăria în alt mod, puteți merge personal la registratura Primăriei și depune o plângere în scris. Asigurați-vă că obțineți un număr de înregistrare sau o dovadă a depunerii.
 6. Contactați Avocatul Poporului. Dacă considerați că plângerea sau sesizarea dvs. nu este rezolvată corespunzător sau nu primiți un răspuns satisfăcător de la Primărie, puteți contacta Avocatul Poporului, o instituție independentă care se ocupă de protecția drepturilor și intereselor cetățenilor.
 7. Monitorizați Răspunsul. După ce ați trimis plângerea sau sesizarea, monitorizați răspunsul Primăriei. Asigurați-vă că păstrați toate corespondențele și numerele de înregistrare pentru referință ulterioară.

Concluzie finala despre Primaria Suceava

Primăria Municipiului Suceava lucrează continuu pentru a asigura bunăstarea și dezvoltarea sustenabilă a orașului. Cu servicii publice variate, infrastructură modernă și o viață culturală bogată, Suceava este un loc în care merită să trăiți și să vă dezvoltați. Este un oraș cu o comunitate diversificată și oportunități pentru toți, iar implicarea cetățenilor este cheia pentru construirea unui viitor mai bun pentru municipiul Suceava .

In cadrul acestui articol puteti gasi informatii de contact Primaria Suceava prin telefon, email, adresa, program si alte informatii.

TELEFOANE DE INTERES PENTRU TINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TELEFOANE POPULARE

TELEFOANE RECENTE