AcasăRARContact RAR Salaj. Telefon. Email. Program. Adresa.

Contact RAR Salaj. Telefon. Email. Program. Adresa.

publicitate

Contact RAR Salaj – Registrul Auto Roman. Telefon, Email, Program si Adresa. Programare Online.

Telefon Contact RAR Salaj. Siguranța pe drumurile publice este o prioritate absolută pentru toți participanții la trafic. Pentru a asigura că vehiculele care circulă pe șoselele din România sunt într-o stare tehnică corespunzătoare și respectă normele de siguranță, există Registrul Auto Român (RAR).

publicitate

În acest articol, vom explora rolul și responsabilitățile RAR Salaj, cum puteți obține inspecții tehnice pentru autovehiculele dvs., și ce informații sunt importante pentru cetățenii din regiunea Moldovei.

publicitate

Despre Registrul Auto Român (RAR Salaj)

Registrul Auto Român Salaj este o instituție publică din România responsabilă de supravegherea și reglementarea domeniului vehiculelor înmatriculate. Scopul principal al RAR este de a asigura că vehiculele care circulă pe șoselele din țară sunt în stare tehnică corespunzătoare și respectă standardele de siguranță.

publicitate

Misiunea RAR Salaj

Misiunea RAR este de a proteja viețile oamenilor și mediul înconjurător prin promovarea siguranței și a calității în domeniul vehiculelor rutiere. Aceasta implică verificarea și certificarea vehiculelor înmatriculate, monitorizarea poluării emisiilor de gaze și promovarea unui comportament responsabil în trafic. Contact RAR Salaj. Registrul Auto Roman.

Rolul RAR Salaj

RAR Salaj este filiala regională a Registrului Auto Român și are responsabilitatea de a deservi zona Moldovei. Acesta desfășoară activități esențiale pentru siguranța rutieră și protecția mediului în regiune, cum ar fi:

publicitate

1. Inspecții Tehnice Periodice (ITP Salaj)

Una dintre cele mai importante responsabilități ale RAR Salaj este de a efectua inspecții tehnice periodice pentru vehiculele înmatriculate în regiune. ITP este un proces obligatoriu și regulat care verifică starea tehnică a autovehiculelor pentru a se asigura că sunt sigure și corespund standardelor legale.

2. Controlul Emisiilor

RAR Salaj monitorizează emisiile de gaze pentru vehicule și se asigură că acestea respectă limitele legale de poluare. Această măsură contribuie la reducerea impactului poluării asupra mediului și sănătății publice.

3. Eliberarea Certificatelor de Înmatriculare

RAR Salaj eliberează certificatele de înmatriculare pentru vehiculele noi sau cele care au fost înregistrate pentru prima dată în regiunea Moldovei. Acest document atestă legalitatea unui vehicul și este esențial pentru circulația pe drumurile publice.

4. Verificarea Vehiculelor Folosite în Transportul Public

Pentru a asigura siguranța pasagerilor, RAR Salaj efectuează inspecții riguroase pentru vehiculele utilizate în transportul public, cum ar fi autobuzele și microbuzele. Aceste verificări se concentrează pe aspectele tehnice și de siguranță ale acestor vehicule. Contact RAR Salaj. Registrul Auto Roman.

Contact RAR Salaj. Telefon, Email, Program si adresa

 • Telefon RAR Salaj. 021/9672
 • Adresa RAR Salaj. Str. Corneliu Coposu nr. 16, Zalau, cod 450078
 • Program RAR Salaj. Luni – Vineri: 8-16
 • Email RAR Salaj. [email protected]

Cum Poate Cetățeanul Obține Servicii de la RAR Salaj

1. ITP (Inspecția Tehnică Periodică)

 • Pentru a obține o inspecție tehnică periodică (ITP) pentru vehiculul dvs., trebuie să programați o vizită la un centru de ITP autorizat de RAR. Puteți găsi o listă a acestor centre pe site-ul RAR Salaj sau pe site-ul Registrului Auto Român.
 • Programați o inspecție la un centru autorizat și aduceți vehiculul la data programată.
 • Asigurați-vă că vehiculul este în stare tehnică corespunzătoare și respectă toate standardele de siguranță.

2. Controlul Emisiilor

 • Pentru controlul emisiilor, trebuie să programați o vizită la un centru de control emisii autorizat de RAR. Alegeți un centru apropiat de locația dvs.
 • Asigurați-vă că vehiculul este pregătit pentru testare și respectă limitele de emisii.

3. Eliberarea Certificatului de Înmatriculare

 • Pentru eliberarea unui certificat de înmatriculare pentru un vehicul nou sau înregistrat pentru prima dată în Moldova, contactați RAR Salaj pentru a obține toate informațiile și documentele necesare pentru înregistrare.

Informații Utile pentru Cetățeni

Documente Necesare sau Acte Necesare ITP

Pentru a efectua ITP sau a înregistra un vehicul, este necesar să aveți următoarele documente:

 • Cartea de identitate a vehiculului
 • Permisul de conducere
 • Asigurarea RCA (Răspundere Civilă Auto)
 • Actul de identitate al proprietarului
 • Taxa de inspecție sau taxele de înmatriculare, dacă este cazul

Programări și Taxe la RAR Salaj

Pentru programările ITP și alte servicii, puteți verifica site-ul oficial al RAR Salaj pentru programul de funcționare și taxele corespunzătoare. Este recomandabil să faceți o programare în avans pentru a vă asigura că veți fi deservit la data dorită. Contact RAR Salaj. Registrul Auto Roman.

Cum fac o programare online la RAR?

Pentru a face o programare online la Registrul Auto Român (RAR) pentru inspecția tehnică periodică (ITP) sau alte servicii, urmați acești pași:

 1. Accesați Site-ul RAR: Primul pas este să accesați site-ul oficial al Registrului Auto Român. Adresa site-ului poate varia, dar este de obicei ceva similar cu „www.rar.ro„. Pe site-ul principal, căutați opțiunea de programare online sau servicii online.
 2. Selectați Tipul de Serviciu. După ce ați accesat secțiunea de programare online, veți fi rugat să selectați tipul de serviciu pentru care doriți să faceți programarea. Acesta ar putea include ITP, controlul emisiilor sau alte servicii.
 3. Completați Informațiile. Completați toate informațiile necesare, cum ar fi numărul de înmatriculare al vehiculului, data dorită pentru programare, și orice alte detalii cerute. Asigurați-vă că furnizați informații corecte și complete.
 4. Verificați Disponibilitatea. După ce ați completat informațiile, verificați disponibilitatea pentru data și ora dorită. Ați putea fi redirecționat către un calendar online sau puteți primi o listă cu sloturile disponibile.
 5. Selectați Data și Ora programarii. Alegeți data și ora care vă convin din sloturile disponibile. Asigurați-vă că ați selectat o opțiune care se potrivește cu programul dvs.
 6. Finalizați Programarea. După ce ați selectat data și ora, finalizați programarea. S-ar putea să vi se ceară să furnizați o adresă de e-mail sau alte informații de contact pentru a primi confirmarea programării.
 7. Primiți Confirmarea. După finalizarea programării, veți primi o confirmare a acesteia prin e-mail sau alt mijloc de contact. Asigurați-vă că păstrați această confirmare pentru referință ulterioară.
 8. Pregătiți-vă pentru Vizită. Asigurați-vă că vehiculul dvs. este pregătit pentru inspecția tehnică sau serviciul solicitat înainte de data programată. Verificați documentele necesare și pregătiți vehiculul pentru inspecție.
 9. Sosire la Centrul RAR. Ajungeți la centrul RAR la data și ora programată. Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare cu dvs.

Rezultatele ITP

La finalizarea inspecției tehnice periodice, veți primi un raport cu rezultatele. Dacă vehiculul dumneavoastră a trecut cu succes de ITP, veți primi un sticker sau o etichetă care atestă că vehiculul este în regulă din punct de vedere tehnic și poate circula legal pe drumurile publice. În cazul unor defecțiuni sau neconformități, veți primi un raport detaliat cu informații despre problemele identificate.

Responsabilitatea Noastră pentru Siguranța Rutieră

Siguranța rutieră este o chestiune de interes public și ne privește pe toți. Participarea la inspecțiile tehnice periodice, menținerea vehiculelor într-o stare tehnică corespunzătoare și respectarea regulilor de circulație sunt responsabilități esențiale pentru fiecare șofer. RAR Salaj și celelalte filiale ale Registrului Auto Român lucrează în mod constant pentru a asigura că vehiculele care circulă pe drumurile noastre sunt sigure și respectă standardele de mediu. Contact RAR Salaj. Registrul Auto Roman.

Să fim responsabili în trafic și să ne asigurăm că autovehiculele noastre sunt în condiții optime de funcționare. Acest lucru nu numai că contribuie la siguranța noastră, ci și la siguranța celorlalți participanți la trafic și la protejarea mediului înconjurător.

Cum pot face o reclamatie, plangere sau sesizare la RAR Salaj?

Pentru a face o reclamație la Registrul Auto Român (RAR) sau la o filială regională a RAR, cum ar fi RAR Salaj, puteți urma acești pași:

 1. Identificați Filiala RAR Corectă. În primul rând, asigurați-vă că știți care este filiala RAR responsabilă pentru zona sau problema dvs. De obicei, fiecare filială are responsabilitatea pentru o anumită regiune geografică. Pentru RAR Salaj, aceasta este filiala regională din zona Moldovei.
 2. Contactați Filiala RAR Salaj. Găsiți informații de contact pentru RAR Salaj, cum ar fi adresa sediului, numărul de telefon și adresa de e-mail. Aceste informații ar trebui să fie disponibile pe site-ul oficial al RAR sau pe site-ul filialei locale. De asemenea, puteți obține aceste informații de la autoritățile locale.
 3. Formulați Reclamația. Scrieți o reclamație clară și concisă care descrie problema dvs. Detaliați în mod specific problema și furnizați toate informațiile relevante, cum ar fi data, locația și numărul de înmatriculare al vehiculului (dacă este cazul).
 4. Furnizați Dovezi. Dacă aveți documente, fotografii sau alte dovezi care susțin reclamația dvs., atașați-le la reclamație sau menționați că le puteți furniza, dacă este necesar.
 5. Transmiteți Reclamația. Trimiteți reclamația către filiala RAR Salaj prin e-mail, poștă sau prin intermediul formularului de contact de pe site-ul lor oficial. Asigurați-vă că primiți o confirmare a primirii reclamației.
 6. Așteptați Răspunsul: RAR Salaj va examina reclamația dvs. și va lua măsurile corespunzătoare pentru a investiga problema. Acest proces poate dura o anumită perioadă de timp.

Este important să păstrați înregistrări și comunicări legate de reclamația dvs. pentru referință ulterioară și pentru a susține cazul dvs. în cazul în care este necesar. RAR are responsabilitatea de a reglementa și supraveghea domeniul vehiculelor rutiere pentru a asigura siguranța publică și respectarea standardelor. Prin raportarea problemelor, puteți contribui la menținerea acestui obiectiv.

Concluzie despre Registrul Auto Roman sau RAR Salaj

RAR Salaj joacă un rol crucial în asigurarea siguranței pe drumurile din regiunea Moldovei. Prin furnizarea de servicii de inspecție tehnică periodică și control al emisiilor, RAR contribuie la protejarea vieților oamenilor și la menținerea unui mediu sănătos.

Responsabilitatea noastră ca șoferi este să ne asigurăm că vehiculele noastre sunt în stare corespunzătoare, iar colaborarea cu RAR Salaj este esențială pentru atingerea acestui obiectiv comun de siguranță pe drumurile din Moldova. Siguranța este o responsabilitate împărtășită, iar fiecare dintre noi joacă un rol important în asigurarea ei. Contact RAR Salaj. Registrul Auto Roman.

In cadrul acestui articol puteti gasi informatii si modalitati de Contact RAR Salaj (telefon, email, adresa, program sau modalitati de programare online).

TELEFOANE DE INTERES PENTRU TINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TELEFOANE POPULARE

TELEFOANE RECENTE