AcasăDiverseCum să te pregătești pentru primul antrenament? Câteva sfaturi (P)

Cum să te pregătești pentru primul antrenament? Câteva sfaturi (P)

Te-ai săturat de sedentarism și ai decis că e cazul să începi cu puțină mișcare? Felicitări! Decizia e una foarte bună, indiferent ce anume te motivează sau până unde ai să ajungi. Pentru a nu-ți epuiza entuziasmul prea repede, am decis să-ți oferim câteva sfaturi de avut în vedere înainte de primul antrenament – oricare ar fi sportul pe care alegi să-l practici. Trebuie să te prevenim însă că aceste indicații pot să varieze în funcție de fiziologia fiecăruia și de experiența anterioară cu activitatea sportivă.

Totul depinde de psihic

Mindsetul este cel mai important, oricât de clișeic sună asta. Înarmează-te deci în primul rând cu toleranță față de tine însuți/însăți și cu multă răbdare. Creează-ți o atmosferă plăcută, indiferent dacă sportul pe care urmează să-l practici este în casă sau în afara acesteia. O metodă bună e să-ți alegi cu atenție echipamentul, optând pentru niște haine în care să te simți bine și pe care să te poți baza. De exemplu, marca Gymshark oferă preponderent echipament sportiv pentru femei, cu o gamă foarte largă de colanți, tricouri, pantaloni scurți, hanorace și alte asemenea. Nu e obligatoriu să te rezumi la acestea, dar o raită printre rafturi poate consolida entuziasmul de la început.

Somn și hidratare

Odihnește-te și hidratează-te corespunzător, începând cu cel puțin două zile înainte de primul antrenament și apoi pe toată perioada următoare. Acest sfat e valabil pentru o viață sănătoasă în general, dar devine cu atât mai relevant în contextul în care ai activitate fizică. Scopul antrenamentelor nu este să te stoarcă de toată energia, ci să te facă să te simți mai bine. Pentru asta e nevoie de echilibru, iar somnul și apa sunt cei mai importanți aliați ai tăi. Hainele potrivite despre care vorbeam mai sus, un alt exemplu fiind brandul Under Armour, te vor ajuta și să îți menții temperatura potrivită în timpul efortului fizic, dar asta nu va putea compensa hidratarea sau odihna necorespunzătoare.

Planificare și disciplină

Ultima sarcină înainte de a începe este să plănuiești totul până în cele mai mici detalii și să te bucuri de fiecare mică reușită. În general, trei antrenamente pe săptămână sunt suficiente dacă nu ești sportiv profesionist, însă planificarea nu presupune mai mult decât atât. Hotărăște dinainte programul de efort pentru fiecare zi, câte minute și la ce nivel de intensitate ai de gând să ajungi după fiecare sesiune de antrenament. Poți lua exemplul luptătorilor pentru asta, sportivi care, deși n-ar părea, sunt probabil cei mai organizați când vine vorba despre programul pe minute al fiecărui antrenament. Ei știu mereu ce urmează să facă în fiecare minut din sesiunea următoare.

Apropo de asta și vorbind despre detalii – ști că există inclusiv încălțăminte de box disponibilă pe Sportano? Chiar dacă nu ai în vedere acest sport în antrenamentele tale, dorim doar să subliniem atenția la detalii care este indispensabilă unei atitudini sportive. Pentru alte sfaturi, ne auzim după primul antrenament sau în articolele următoare. Însă, nu uita să te gândești bine și la muzica din playlist!

publicitate
Notă: Toate informațiile din acest articol sunt verificate și actualizate periodic pentru a asigura corectitudinea și relevanța lor.